Практически съвети

5-те задължителни “трябва да имам”

Двойна стая

Всяка къща за гости има своите плюсове и минуси, свързани с местоположение, ниво на замърсеност на околната среда в района или състояние на пътищата. Това са фактори, които не зависят от нас и върху които не можем или можем минимално да въздействаме.

Не трябва обаче да правим компромис с това, което зависи от нас. В практиката ми като туроператор, настаняващ туристи от над 15 години и от 5 години вече и като собственик на къща за гости, мога да изведа 5 задължителни неща, които всяка къща за гости трябва да предложи:

1. Удобно легло

Tук се надявам, че за всеки е ясно, че компромис не трябва да има, тъй като на първо място гостът идва при нас за какво? За да си почине добре, а това е възможно само на удобен матрак.

2. Електрическа кана с кафе и чай

Предлагане на минимум електрическа кана с кафе и чай. Закуска може и да не предложите, но задължителния минимум със сутрешното кафе или чай трябва да е сервиран на масата. С това показвате грижа към клиента. Това е един вид пожелание за добър старт на деня и ще се оцени от всеки ваш гост.

3. Какво има в района

Бъдете извор на знания за местните традиции и история. Всеки човек, когато посещава дадено място за пръв път, очаква, че неговият домакин ще го посъветва какво си заслужава да се посети в района. Местните хора знаят немалко тайни пътеки, скрити водопади или в кое близко село събота ще е пазарен ден. Бъдете отзивчив към вашите гости и им разказвайте каквото знаете за този край – те ще го оценят и ще ви се отблагодарят с отлични отзиви.

4. Добра интернет връзка

Всеки втори въпрос за удобствата в къщата са свързани с наличието на интернет. В съвременния мобилен свят, когато все повече професии могат да се вършат онлайн, да предложиш качествен достъп до мрежата е абсолютно задължително.

5. Актуален уебсайт

Актуален уебсайт или поне страница във Фейсбук. Ако ви няма в интернет пространството, как ще научат хората за вас? Не е достатъчно да използвате booking или платформи за настаняване като rooms.bg, vila.bg и др.подобни. Трябва да имате собствено присъствие, собствено представяне, което да е привлекателно за потребителя и да го кара да поиска да ви дойде на гости. Интернет е голяма сила – използвайте я и сами ще се убедите в това.

Ако имате нужда от помощ за качествено представяне в интернет,


Ако сте намерили статията за полезна, споделете мнение в коментар отдолу.


Сподели с приятели
Михаела Кирчева

Мениджър туризъм и маркетинг, домакин в къща за гости и ферма за селски туризъм, блогър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top