Обучения

Въведение в професията на планинския водач

обучение

В това обучение водеща фигура е партньорът ми Васил Флоров, който е квалифициран планински водач. Аз съм в ролята на организатор и координатор, но се включвам в частта психология и управление на групата.

Обучението е за всички, които искат да предложат услугата “водач” на своите гости. Целта е да придобиете основни умения за работа с хора и базови знания за планината. Пълният курс за пълноправен планински водач е с продължителност 9 месеца и се провежда от обучителния център на Асоциация “Планини и хора” (АПХ) в София – комбинирано лекции и практика в планината.

Ето защо това обучение е с името “въведение”. Участниците в него не получават правото да бъдат планински водачи, но научават същността на професията и основните отговорности, които поемат към своите гости, извеждайки ги на разходка или кратък преход сред природата. И много други интересни и полезни за тях неща, свързани с воденето на туристи в планината.

Обучение като това сме организирали в партньорство с Българска асоциация за алтернативен туризъм и с финансиране по проект “Новото тракийско злато“. Ако имате интерес да се включите,

Сподели с приятели
Михаела Кирчева

Мениджър туризъм и маркетинг, домакин в къща за гости и ферма за селски туризъм, блогър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top